Daha öncede Federasyonun Yönetim Kurulu Üyesi olan Tuncil, başkan vekilliğine seçilmelerinin önemli olduğunu aktardı. Esnafların yaşadığı sorunların farkında olduklarını belirten Tuncil, bu sorunların gündeme getirilmesi ve çözülmesi konusunda gereken tüm g
irişimlerde bulunacaklarını aktardı.
9 Ocak 2010'da yapılan Van Lokantacı, Fırıncı, Pastacı ve Kahvaltıcılar Odası seçimlerinde tekrar başkanlığa seçilen Osman Tuncil, yeni bir görev daha üstlendi. Geçtiğimiz hafta sonu yapılan Türkiye Lokantacılar, Köfteciler, Kebapçılar, Pastacılar ve Tatlıcılar Federasyonu seçimlerinde başkan vekilliği görevini üstlenen Osman Tuncil, Van'daki esnafların üst düzeyde temsil edilmesini sağlayacak.
236 Mayıs 2010'da yapılan Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği seçimlerinde Faruk Alpaslan ile yarışan ve seçimi 2 oy farkla kaybeden Osman Tuncil, Türkiye Lokantacılar, Köfteciler, Kebapçılar, Pastacılar ve Tatlıcılar Federasyonu seçimlerinde 131 oy farkla başkan vekili oldu.
Türkiye Lokantacılar Federasyonu'nun Ankara'da yapılan 13. Genel Kurulu'nda başkanlığa İzmir Lokantacılar ve Gazinocular Odası Başkanı Aykut Yenice seçildi. İki listenin yarıştığı genel kurulda, Etem Aykut Yenice 131 oy farkla ipi göğüsledi.
Esenboğa Airport Otel'de yapılan seçim, oldukça çekişmeli geçti. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken'in konuşmasının ardından ardından Aykut Yenice ve rakibi olan Federasyon Başkan Yardımcısı İsmail Sezer söz aldı.
Daha sonra yapılan seçimlerde 395 oy alan Aykut Yenice başkan oldu. Etem Aykut Yenice'nin listesinde yer alan Osman Tuncil'in de Federasyonun Yönetim Kulunda yer alması ve başkan vekilliği görevini üstlenmesi sevindirdi.
SORUNLARIN FARKINDAYIZ
Konu ile ilgili bilgi aldığımız Van Lokantacı, Fırıncı, Pastacı ve Kahvaltıcılar Odası seçimlerinde başkanlığa seçilen Osman Tuncil, sorunları farkında olduklarını ve bu sorunların çözülmesi konusunda gerekeni yapacaklarını aktardı. VESOB seçimlerini çok az bir farkla kaybettiklerine dikkat çeken Tuncil, "Federasyon seçimlerini 131 oy farkla kazandık. Kazanmak güzel bir duygu. Üstlendiğimiz bu görevimizi layıkıyla yerine getireceğimize inanıyoruz.
Esnafımıza yararlı olmak için gerekeni yapacağız. Daha önceden de federasyonun yönetim kurulu üyesiydim. Şimdi başkan vekilliği görevini üstlendik. Van'da olduğu gibi tüm Türkiye'de esnaflarımızın yaşadığı sıkıntıların farkındayız. Biz bu sorunların bilincindeyiz ve sorunların çözümü konusunda gerekeni yapacağız." dedi